Expositie “Klassieke Foto technieken” in volle voorbereiding

De klassieke analoge fototechniek leeft!
Op vele manieren wordt in de fotografie nog steeds gebruik gemaakt van de klassieke & analoge technologie om een beeld te creëren. De laatste jaren is er een toenemende mate van belangstelling voor deze techniek te constateren. Denk aan de Lomografie, de natte-plaattechnieken, polaroid liften, cyantype, Gomdrukken etc.
Expositie analoge fotografie
Binnen de Fotobond is de Gespreksgroep Klassieke Fototechnieken gefocused op dit gebied. En om dit ook te laten zien zullen  11 leden hun recente werk exposeren van 17 januari (opening) tot 17 maart 2015. Er zullen 70 tot 80 werken te zien zijn die allemaal op zeer klassieke en analoge wijze tot stand zijn gekomen.
Demonstraties
Om de daad bij het woord te voegen zullen tijdens de expositie diverse demonstraties worden gegeven van technieken als het maken van gomdrukken, Polaroidtransfers, cyanotypie, vanDyke bruin-druk en natte collodiumdruk. Naast het bekijken van de demonstraties kunnen bezoekers, tegen kleine vergoeding, een mooi portret van henzelf, kinderen of huisdier laten maken. Daartoe zijn naast de  expositie op vrijdag- en zaterdagmiddagopeningen een aantal zondagen ingeplanned.

Voorlopige planning demonstraties:

Zondag 25/01 – Wet plate & Collodium  Zaterdag: 31/01 – Polaroid liften, Cyantype & Gomdrukken – Zondag 08/02 – Polaroid liften & Wet Plate – Zondag 08/03 Polaroid liften  – Zaterdag 14/03 & zondag 15/03 Collodium & Wet plate

huiskinesis-lgkf